City Triatlon Leuven

Zondag 14 mei 2023

750m zwemmen - 38km fietsen - 10km lopen

Welkom

Op 14 mei 2023 vindt de volgende editie van onze City Triatlon Leuven plaats. Hieronder vindt je de belangrijkste kenmerken:

 • Er moet 750m gezwommen, 37,5km gefietst en 10km gelopen worden.
 • Deelnemen kan als individueel atleet of als trio.
 • Tijdens het fietsen mag er niet gestayered worden.
 • De wedstrijd start om 13u00.
 • Je moet voor 13u45 het zwemmen beëindigen, voor 15u00 aan de laatste fietsronde zijn gestart en ten laatste om 16u40 aan de laatste 2,5km lopen beginnen. Zoniet zal je uit wedstrijd worden genomen.
 • Het aantal deelnemers is beperkt, dus schrijf je snel in. Volzet = volzet!
 • Het inschrijvingsgeld bedraagt €65-80 voor individuele atleten en €120-150 voor trio's.

Locaties

Parkeren en aanmelden

Het Ladeuzeplein in Leuven is de centrale plaats waar je kan parkeren, je nummer kan afhalen en waar de tweede wisselzone zich bevindt. Het secretariaat bevindt zich bovenaan op het Ladeuzeplein naast de grote tent en is doorlopend open vanaf 10u30
tot het einde van de wedstrijd.

Wisselzones

Er zijn twee wisselzones:

 1. Wisselzone 1 (zwemmen -> fietsen):
  Aan de zwemstart, Kolonel Begaultlaan 85, 3012 Wilsele (Leuven). Deze wisselzone is geopend vanaf 11u00. De atleten ontvangen bij de aanmelding een genummerde plastic zak. Hierin moeten ze na het zwemmen al hun materiaal (wetsuit, badmuts, zwembril) steke, dit wordt dan door de organisatie naar het wisselpark op het Ladeuzeplein vervoerd.

 2. Wisselzone 2 (fietsen -> lopen):
  Op het Ladeuzeplein te Leuven. Deze wisselzone is geopend vanaf 11u00. Hier plaatsen de atleten hun loopschoenen alvorens naar de zwemstart te vertrekken. In dit wisselpark moet ook bij voorkeur een opbergbox geplaatst worden, zonder merktekens, afmetingen maximum L45XB35XD25. Een opbergbox die niet aan deze voorwaarden voldoet is niet toegelaten. De Technical Officials houden hierop streng toezicht!

De organisatoren kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor verlies van materiaal.

Kleedkamers & sanitair

Vanaf 14u00 kunnen atleten gebruik maken van de kleedkamers van de sporthal De Rijschool, in de Rijschoolstraat 21 (in nabijheid van het Ladeuzeplein). De weg naar de kleedkamers staat aangegeven vanaf het atletensecretariaat.

In beide wisselzones en op het Ladeuzeplein is sanitair voorzien.

Parcours en tijdschema

750m zwemmen

Verplaatsing naar het zwemmen

Atleten en supporters begeven zich op eigen kracht naar de zwemstart, die 3,5 km verwijderd is van het secretariaat (Ladeuzeplein). De wandel/fietsroute van het Ladeuzeplein tot aan de zwemstart vind je hieronder terug:

Zwemstart

Er wordt 750m in rechte lijn gezwommen vanaf het boothuis op het jaagpad tot aan het ponton ter hoogte van Celis.

Limiettijd

De limiettijd voor het zwemmen is 13u45. Op dat ogenblik moet je uit het water zijn of je mag niet meer aan het fietsen starten.

37,5km fietsen

Parcours

Het fietsparcours verloopt in wijzerzin en bestaat uit 1 aanloopstrook van 3,5km en 2 ronden van 17km. Er zijn drie passages aan het Ladeuzeplein. Bij de laatste passage aan het Ladeuzeplein gaan we wisselzone 2 binnen. Er is geen bevoorrading tijdens het fietsen.

Tijdens het fietsen mag er niet gestayered worden. Kort achter een andere atleet rijden is dus verboden. Met een tijdritfiets rijden is dus toegestaan.

Het fietsparcours is verkeersluw. Het verkeersreglement dient te allen tijde door de deelnemers te worden gerespecteerd.

Hieronder vind je de aanloopstrook terug:

De twee ronden van 17km:

Limiettijd

Je moet aan de laatste fietsronde gestart zijn voor 15u00, dus na 2 uur wedstrijd. Zoniet zal je niet meer aan de tweede grote fietsronde mogen starten.

10km lopen

Parcours

Het loopparcours bestaat uit 4 ronden van 2,5km door de Leuvense binnenstad. Er zijn 4 passages aan het Ladeuzeplein.

Er is 1 bevoorrading per loopronde. Het is voor toeschouwers verboden om atleten tijdens de wedstrijd te bevoorraden.

Limiettijd

Je mag ten laatste om 16u40 aan de laatste loopronde beginnen. Zoniet zal je de wedstrijd niet mogen beëidigen.

City Triatlon Leuven 2022

Nog vragen?

Stel ze via ons contactformulier:

0 of 650

Met dank aan onze sponsors

Met de steun van:

#sportersbelevenmeer