Wedstrijdbriefing voor atleten

07/05/2023 -

Hieronder vind je de informatie terug voor deelnemers aan onze City Triatlon op 14 mei 2023.

Van aanmelding naar start in 5 stappen

 1. 1
  Zorg dat u uw startnummer kent – dit is beschikbaar vanaf 10 mei in 3ntrance (klik op ‘Lijst hernieuwen’).
 2. 2
  Meld u tijdig aan op het atletensecretariaat op het Ladeuzeplein – dit is geopend vanaf 10u00 – daar ontvangt u uw deelnamenummer, enz…. Vergeet niet om zelf voor een elastiek te zorgen waaraan u uw rugnummer kan bevestigen, om dit na het fietsen dan te dragen als borstnummer. Dit nummer draagt u pas na de zwemproef.
 3. 3
  Plaats uw loopschoenen in transitiezone 2 op het Ladeuzeplein bij uw deelnamenummer. Gebruik hiervoor een plastic bak die niet groter is dan L45XB35XD25; of een doorzichtige plastic zak.
 4. 4
  In transitiezone 1 aan de vaart zet u uw fiets bij uw deelnamenummer. U kan de wegwijzers naar transitiezone 1 volgen vanaf het Ladeuzeplein. Zorg ervoor dat alles wat u daar achterlaat na het zwemmen netjes in de genummerde zak zit, die u in uw omslag vindt. Tijdens de wedstrijd brengen wij deze zak naar transitiezone 2.
 5. 5
  De zwemstart is op 750m van transitiezone 1, aangezien het zwemmen in rechte lijn gaat (zie ook parcours).

Extra aandachtspunten

Ter herinnering: gelieve hier het parcours te bekijken voor de wedstrijd.

Algemeen

 • Zorg voor een elastiek waaraan u uw deelnamenummer kan bevestigen. Het nummer moet bij het fietsen achterop de rug gedragen worden en bij het lopen moet dit vooraan op het lichaam zichtbaar zijn.
 • Trio's: deelnamenummer en tijdsregistratiechip moeten aan mekaar doorgegeven worden (chip: zwemmer-fietser-loper; nummer: fietser-loper).
 • Er mogen geen sportzakken geplaatst worden in de transitiezones. Indien U geen opbergbox heeft (zonder merktekens, afmetingen maximum L45XB35XD25), gelieve dan een transparante plastic zak te gebruiken.
 • Limiettijden: u hebt tot 13u45 om de zwemproef te beëindigen, daarna mag u niet meer starten met de fiets; u moet de laatste fietsronde ten laatste om 15u00 aanvangen en de laatste loopronde om 16u40.
 • Parkeren: Parkeren in Leuven - Parking Ladeuze bevindt zich onder wisselzone 2, is open en kan altijd gebruikt worden (ook tijdens de wedstrijd). De volgende parking bevindt zich op ons parcours en zal dus niet toegankelijk zijn tussen 12u00 en 16u00 : Parking Vaartkom (Engels Plein). Betaalparkings zijn niet gratis op zondag in Leuven, parkeren op straat is wel gratis.

Aanmelden

 • Gelieve bij aanmelding op atletensecretariaat uw licentie of identiteitskaart te tonen.
 • Dit jaar worden alleen herbruikbare tijdregistratiechips gebruikt van de organisatie. Eigen chips zijn niet toegelaten.
 • Enkel atleten die met een buitenlandse licentie ingeschreven zijn kunnen op vertoon van hun geldige licentie op het atletensecretariaat (vraag naar Chris) de meerprijs van de dagverzekering cash terug krijgen (20 euro).
 • Op het secretariaat krijg je een omslag met daarin:
  - 1 deelnamenummer (rug/borst) – op de achterzijde van dit nummer kan een ‘Medisch Paspoort’ ingevuld worden
  - 1 deelnamenummer op etiket om op uw fiets te bevestigen
  - 2 deelnamenummers op etiket om op uw helm te bevestigen
  - 1 tijdsregistratiechip aan enkelband
  - 1 genummerde plastic zak (voor wetsuit na zwemmen)
  - 1 bon voor naturaprijs
  - Voor trio’s: 1 toegangsbewijs voor transitiezone 2 (op het Ladeuzeplein, voor de loper)

Zwemmen

 • Temperatuur water: 15,0°C (gemeten op 4/5). Het is echter de temperatuur die op de wedstrijddag door de hoofdscheidsrechter gemeten wordt, die van toepassing zal zijn op de regels ivm wetsuit.
 • Zwemstart: er kan NIET worden ingezwommen. We werken met een rolling start: eerst start een kleine elitegroep; 1 minuut later rolling start voor iedereen, gelieve tijdig aan de start te zijn indien u vooraan wenst te starten. Je tijd begint te lopen van zodra je over de mat bij het induiken van het zwemwater loopt.
 • Gelieve na het zwemmen alles in de genummerde plastic zak te stoppen. De organisatie is niet verantwoordelijk voor materiaal dat naast de zak ligt, en zal dit dan ook niet bij in een willekeurige zak steken.
 • Gelieve uw eigen badmuts mee te brengen. Het dragen van een badmuts is niet verplicht.
 • Toiletten aan de zwemstart: in transitiezone 1 staan toiletten, aan de zwemstart zelf NIET.

Fietsen

 • Gelieve na het zwemmen alles in de genummerde plastic zak te stoppen. De organisatie is niet verantwoordelijk voor materiaal dat naast de zak ligt, en zal dit dan ook niet bij in een willekeurige zak steken.
 • Deze wedstrijd is een non-drafting wedstrijd. Minstens 10m afstand houden tot andere fietsers dus. Voor meer info, zie Sportreglementen Triatlon Vlaanderen.
 • Het is uiterst verboden om tijdens de fietsproef lege verpakkingen/drinkbussen weg te gooien. Tijdens de loopproef mag dit in de daartoe voorziene zone op het Ladeuzeplein.

Lopen en aankomst

 • Enkel de individuele atleet of de loper van de trio’s mag de finish overschrijden en dus in de aankomstzone (afgebakende rechte zone voor de aankomst) komen. Het is niet toegestaan om met bv. kinderen of de andere trio-leden over de finish te komen.
 • Geldprijzen worden gestort op de rekening van de atleet. De atleet verbindt er zich toe om deze geldprijs terug te storen bij een eventueel positief dopingresultaat.
 • Na de wedstrijd moet u de chip afgeven in transitiezone 2. Verlies uw deelnamenummer en chip niet: die heeft u nodig om uw fiets af te halen.

We wensen alle deelnemers en supporters een heel aangename wedstrijd toe!

Meer Nieuws